lördag 25 augusti 2007


I år trodde jag vi skulle bli med båt men det blev vi inte.
I vår lilla stad har nästan alla båt det hör liksom till (utom vi).
Nu har vi bott här i 17 år och inte under alla dessa år har vi varit så nära att köpa båt som i år. Mannen gjorde en undersökning vad vinterförvaring och bryggplats skulle kosta och om det fanns lediga båtplatser och det fanns det.
Under våren läste vi båtannonser och så i maj åkte vi och tittade på vår första båt. Det var en Albin 25 och enligt försäljaren ett kap med färddator, knapp för i kastning av ankare osv.
Ett litet problem det skulle ta en dag att åka hem med båten men det skulle fixa sig en vän till oss och båtmänniska skulle hjälpa till. Allt såg ljust ut men vi ville bara kolla in lite fler objekt.
Det var den enda båt vi kollade på och det var den gången vi var närmast till båtaffär denna sommar så nu förstår jag att vi kommer aldrig bli båtägare.
Vad hände då, ju vi åkte hem och började titta på hus istället. Vi var t.o.m. på en budgivning på ett hus med pool .
Men hoppade av när vi insåg hur billigt vi bor nu och insåg att vi kanske inte skulle komma iväg på utlandsresor varje år och då blev vi tveksamma för vi älskar att resa.

Nu är sommaren snart slut och vi har inte blivit med båt. Vi slipper ta upp båten nu i september och vi behöver inte fixa vinterförvaring.
Nästa år köper vi kanske en sommarstuga istället. Vem vet........
Tingeling

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det är mycket att tänka på. En husbil kanske?
Ha det gott.

Anonym sa...

Ja så kan det gå!!

Min man vill jättegärna ha båt..jag är väl inte lika benägen...men vi får se hur det blir!
Vi bor ju på en Ö så visst vore det väl kul....kram

Anonym sa...

Det var kanske meningen att ni inte skulle köpa båt i år... :o)
Vädret har ju varit uselt, ialla fall här på västkusten. Vi har varit ute med båten två gånger på hela sommaren... Väldigt tråkigt!

Ha en trevlig söndagskväll!